the time in the world

© Copyright

Creative Commons License
All articles and ilustrations of this Blog "ALEX MEINEMA" are licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Spain License.

Sunday, February 6, 2011

Reunie o.l.s. de Donck - Slikkerveer 13/02/2011Op 13 februari wordt er een reunie gehouden van de openbare lagere school "de Donck", waar ik in 1969-1971 in de eerste en de tweede klas heb gezeten. Helaas kan ik er niet bijzijn wegens andere verplichtingen. Ik kan me nog veel van die tijd herinneren, veel meer dan dingen die veel later zijn gebeurd. Ik woonde toen in de Vivaldistraat 117 op 4 hoog, (die flat heb ik een aantal jaren geleden nog gezien voor hij tegen de grond is gegaan), en dat was precies tegenover de school.

We gingen toen met plezier naar school, ik zat in de eerste klas (1B) bij mevrouw Broers en in de tweede klas eerst bij mevrouw Konijnendijk en later mevrouw v.d.Laar (die kwam een keer met een gewonde arm naar school toen de luxaflex bovenop haar terecht was gekomen). De Fancy Fairs waren een ware happening, verder herinner ik me ook hoe we de klassen rondgingen op onze verjaardag. In de klas had ik veel vriendjes; Eelco Mutsaers, Freddy Vlasblom, Erik van der Linden, Ronnie Speelman, Peter Salverda, Jos, Leon en van de meisjes herinner ik me Marions Wols, Nanda, Petra, Nona, Monique etc.

We gingen samen voetballen, bij de garages naast de school waar dan binnen 5 minuten de bal op het dak lag... Verder gingen we ook "zwiepen", we pakten dan een lange tak waar we een kluitje op deden en die zwiepten we dan tegen de ruiten van de flats... Verder gingen we een keertje vissen, ik kocht daarvoor een werphengel en de eerste keer dat ik mijn blinkertje uitgooide hing die gelijk aan de overkant van de sloot in de bomen! Terwijl de russen met de americanen overhoop lagen om als eerste op de maan de klimmen, knikkerde wij op straat, keken naar de Fabeltjeskrant, Swiebertje, Ricky en Slingertje en maakten sneeuwpoppen en iglo's in de winter en leerden schaatsen op houten schaatsten. Een ander hoogtepunt was het schoolreisje naar Madurodam, ik had net een plastic fotocamera van mijn ouders gekregen en maakte mijn eerste foto's.


Een onvergetelijke tijd, een mooie herinnering om aan terug te denken.

1 comment:

 1. Hoi Alex,
  wat leuk om je herinneringen zo te lezen. Ik heb ook je filmpje op YouTube gezien, maar kon daar geen reactie geven, omdat ik geen YouTube account heb.
  Na het lezen van je blog en het zien van je foto wist ik weer wie je was. Ik weet nog dat je heel erg onder de indruk was van mijn 1e rapport uit de 1e klas. Je zei toen tegen mijn moeder dat mijn rapport heel mooi was, maar dat jouw rapport 'niet zo goed was'. "Maar dat 'Nona' dan ook 'heel slim' was......". Bijzonder hé, hoe sommige dingen je zo bij kunnen blijven.
  Jammer dat je niet in de gelegenheid bent om naar de reünie te komen. Hopelijk komt er in de toekomst nog een volgende keer,
  hartelijke groeten, Nona Limahelu

  ReplyDelete